Annons:
Etiketterartiklarräkor-för-nybörjare
Läst 5535 ggr
Tigerlanden
2016-04-04, 13:53

Koppa akvarieräkor

Att räkor är rätt känsliga arter det vet nog dom flesta som har dom, till exempel kan man ofta inte ha dom i akvariumet när man medicinerar det, men en sak som många glömmer är hur viktigt det är att koppa in dom när dom ska få flytta till ens akvarium.

När jag säger koppa menar jag när man har räkan/räkorna i en påse och ska få ner dom i akvariumet, man bör alltid ta det lugnt och en koppning bör aldrig ta mindre än 1 ½ timme. Anledningen att man ska koppa är eftersom det kan vara stora skillnader med vattenvärden och temperatur i olika akvarium och att räkorna är mer mottagliga för sjukdomar om dom blir stressade/otillräcklig koppning.

Det finns inget perfekt “recept” på hur man ska koppa akvarieräkor men följande är hur jag gör och hur jag rekommenderar.

Börja med att öppna påsen eller burken som räkorna ligger i, sedan ska man lägga dom i vattnet och låta dom ligga där i ungefär 25 minuter, sedan kan man ta och hälla i ungefär en halv eller lite mindre vatten från akvariumet där räkorna sen ska bo. Vänta sedan i en kvart innan du upprepar proceduren med lite mer vatten, gör detta och häll i lite vatten i ungefär 1 ½ timme. När det har gått 1 ½ timme så kan du försiktigt välta påsen/burken så att räkorna kan simma ut, stressa dom inte och låt dom ta det i sin egen takt. 

Tänk hur stressigt det måste vara att först bli uppfångad och sedan lagd i en påse/burk, sedan bli förflyttad på ett kanske skakigt sätt. Så ta det lugnt med räkorna och stressa inte med dom, dom har stressat tillräckligt.

Ifall ni läser och hittar något ni inte tycker stämmer så skriv det här nedanför i kommentarerna så kanske vi ändrar i artikeln.

Medarbetare på Akvariefisk ifokus och akvarieräkor ifokus

  • Redigerat 2022-08-27, 11:16 av Niklas
  • Redigerat 2022-09-28, 12:38 av Nephi
Annons:
Dessiibell
2018-02-10, 20:08
#1

Men om jag inte vill ha i vattnat som jag får dom i ner i mitt akvarium då?

Upp till toppen
Annons: