Annons:
Etikettallmänt-om-räkor
Läst 879 ggr
MariaK1977
2015-04-11, 13:41

räksäkert substrat?

Hej, vi behöver sänka pH i akvariet och tänkte göra det genom att lägga ett Bottensubstrat under sanden. Soil går ej för ska ha måttligt grävande fisk och vill inte att soilen som är lättare än sanden hamnar överst. Vet ni om TETRA VÄXTGÖDNING eller JBL AQUABASIS PLUS - 5L - VÄXTNÄRING.GRUS är räksäkra? Tydligen (enligt vår akvarie bok) är en del substrat farligt för räkor, men jag vet inte vad som är den farliga ingrediensen.. Vi har Amano. I annat fall har ni förslag på substrat som är räksäkert, sänker pH, är bra för växter och inte lättare än sand? Extremt tacksam för svar!!

Annons:
MiaBertilsson
2015-04-12, 10:18
#1

Som jag förstått det så sänker bara substrat ph om det ligger i direktkontakt, alltså utan något ovanpå. Men det kan ju finnas någon här som vet något.

Går det att ha under kan du ju sätta något nät eller liknande mellan substrat och sand, så det inte kan flyta upp.

MariaK1977
2015-04-12, 20:18
#2

Hm, tror nog det påverkar pH även om det är täckt. Blir som en tepåse innan man rört om, starkast förändring närmast men trots det te i hela muggen så småningom. Men funkar texTETRA VÄXTGÖDNING eller JBL AQUABASIS PLUS - 5L - VÄXTNÄRING.GRUS för amanoräka? Eller är det på något sätt giftigt för dem?

Upp till toppen
Annons: