Allmänt om räkor

Mitt första akvarium! (Med räkor)

2015-07-29 23:08 #0 av: Vonken

Hallå mina akvarieintereserade vänner! Jag har under 3 års tid tjatat på min sambo att jag vill skaffa räkor, men sambon har ständigt sagt att det är på tok för mycket jobb med ett akvarium... Men igår hände det omöjliga! (Hon gav med sig) så nu är jag stolt ägare till ett 54l akvarium! Jag har förstått under en längre tid att akvariehobbyn är lite av en ljungel, så jag har en del frågor. 1. Jag har 3 st stenar i mitt akvarium, en liten och 2 st på ungefär 3-4 kg styck. De står på högkant i sanden utan något skydd undertill, ( jag råkade skrapa stenen i bottenglaset super lite när jag skulle sätta ner den ) men nu står den stabilt och det är sand mellan stenen och bottenglaset. Min andra stora sten står stabilt i sanden och lutar ytterst lite mot bakre glasrutan. Är detta lugnt??? 2. Jag ska ha crystal red räkor i akvariet när det är rätt värden i vattnet, finns det någonting speciellt jag bör tänka på med just crystal red? Vad gillar dom/ gillar inte? Och finns det några mindre fiskar som går Ibra ihop med räkorna? (Fiskarna ska hälsa så lite häftiga ut) . 3. Vart kan jag köpa crystal red räkor som har bra färg till ett hyfsat pris? I djuraffären där jag kollade så kostade de 50kr/st men de hade knappt någon färg alls . Är YTTERST tacksamm för alla svar jag kan få!! // Jeppe

Anmäl
2015-07-29 23:39 #1 av: Spöket

Här kan du köpa räkor
http://www.redbee.se/forumdisplay.php/18-Djur-s%C3%A4ljes
Och här står det lite info om olika räkor
http://www.redbee.se/content.php/5-r%C3%A4ksorter

I vilken stad bor du i?

Anmäl
2015-07-30 07:19 #2 av: Vonken

Tack så mycket! Värkar vara ett supar bra forum för att köpa räkor :D bor i en liten stad som heter Markaryd i Kronoberg, så kan ta mig till de flesta större städer som Halmstad, Kristianstad eller Helsingborg :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.