Annons:
Etikettbilder-och-videos
Läst 867 ggr
mathiason
2015-07-10, 19:33

Inspiration till mitt kar!

Hej! Fått veta att räkor i mitt stora inte var det bästa så ska nu starta igång ett 54liters. Tanken är att ha blåa räkor och vill ha tips på hur era kar ser ut. Vad har ni för bottenmaterial, växter och dekorationer? Vad ska jag tänka på, har självklart börjat läsa på om räkor och frågat zooaffären om tips.

Välkommen in till min hemsida, Lyckanz.se! Eller Facebook! 

Annons:
Frida B
2015-07-11, 22:40
#1

Tips nr 1: Lita inte på zooaffärer. Majoriteten kan tyvärr ingenting om räkor eller akvaristik. :/

Tips nr 2: Ta reda på vilken art det är och hur dom vill ha det. Jag inreder mina akvarium främst utefter hur räkorna trivs bäst, och sedan vad jag tycker är fint. 

Jag har bara räkor som trivs i riklig vegetation så att säga, så jag har många växter, räksoil som substrat och rötter. Även någon liten sten i några av karen. Mossa är ett hett tips, alla räkor älskar det. 

Eloge till dig som upptäckte och ändrade boendet för dina räkor :) Hoppas mitt svar gett dig lite hjälpbara tips!

 Sajtvärd på Akvarieräkor ifokus och m_edarbetare på Agility ifokus             
_(f.d MelvinMimmiLufsen)

peachpie117
2015-08-14, 13:20
#2

Hej! Räkorna jag har i mitt akvarium just nu trivs mycket bra. Deras favorit ställe är på och inuti en stor trä rot(köpt på grizzly). Det är något jag kan rekommendera till inredning för räkor i alla sorter :) Men detta är bara ett tips utifrån mina kunskaper. Lycka till!!

Lojs
2015-08-14, 15:05
#3

Räksoil som sänker pH är bra för flera av räksorterna, jag använder Red bee Soil från pimp your shrimp http://www.pimpyourshrimp.com/sv/soil/red-bee-sand.html

Räkor älskar Mossa, så det kan jag verkligen rekommendera precis som #1, finns många fina arter. Andra finbladiga arter är populära de med. 

Inredningsmässigt så finns det mycket kul saker att skaffa, här finns exempel http://www.pimpyourshrimp.com/sv/inredning/ såna här finns i olika material och utformning med http://www.shrimps.se/index.php?id_product=57&controller=product&id_lang=1

"If someone ever says "-You don't need more aquariums." Stop talking to them, you don't need that kind of negativity in your life." ;)
Medis på akvariefisk.

Upp till toppen
Annons: